14 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara6°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

CHP LİDERİ AB BÜYÜKELÇİLERİYLE BULUŞTU

Türkiye'nin AB süreci ve terör, buluşmanın gündemiydi... Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Gül'e yaptığı çağrıya da açıklık getirdi.

CHP Lideri AB Büyükelçileriyle Buluştu

24 Haziran 2010 Perşembe 16:38

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği ülkelerinin Ankara’daki Büyükelçileri ile biraraya geldi.

Yemekli buluşmada, gündemi terör ve Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci oluştururken, Kılıçdaroğlu partisinin görüşlerini anlattı.

Avrupa Birliği dönem başkanı İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos’un daveti üzerine gerçekleşen yemekte, Ana Muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ahde vefa ilkesini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu’nun Bir de Uyarısı Vardı

Kılıçdaroğlu, "Diğer adayların önüne konulmayan şartlar Türkiye söz konusu olduğunda üretilmemeli" uyarısında bulundu.

Eksen kayması tartışmalarının da gündeme geldiği görüşmede, Kılıçdaroğlu, büyükelçilere "Cumhuriyetin ilanından beri dış politikada hedef Yurtta Barış Dünyada Barış" hatırlatması yaptı.

Terör de, CHP Liderinin büyükelçilerle buluşmasının ana gündemini oluşturdu.

Cumhurbaşkanına Çağrısına Açıklık Getirdi

"Teröre içeriden ve dışarıdan destek kesilmeli" diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül’e yaptığı çağrıya da basın mensuplarının soruları üzerine açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu; "Terörle mücadelede büyük toplumsal uzlaşı lazım. Akıl ve mantık gerekiyor, duygusallıktan uzak olmak gerekiyor" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.