13 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara14°C
  • İzmir21°C
  • Berlin17°C

CHP, GÜL'ÜN RESEPSİYONUNA KATILMAYACAK

CHP, Cumhurbaşkanı'nın 29 Ekim'de vereceği resepsiyona partiden katılım olmayacağını açıkladı.

CHP, Gül'ün resepsiyonuna katılmayacak

14 Ekim 2010 Perşembe 16:34

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim'de Çankaya Köşkü'nde vereceği resepsiyona katılmayacaklarını bildirdi.

"UMARIM MATBAA HATASIDIR"

İnce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 29 Ekim’de Çankaya Köşkü’nde vereceği resepsiyona katılmayacaklarını söyledi. Resepsiyon davetiyesinde,"Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül" ifadesinin kullanıldığını belirten İnce,"Umarım bu, bir matbaa hatasıdır" dedi ve davetiyeyi gazetecilere gösterdi. CHP’li İnce, "(Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı) olması gerekiyor.Buradan derin yorumlar yapmıyoruz; yanlış olmasın. Cumhuriyet yoksa, Cumhurbaşkanı da yoktur" dedi. İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitede türban konusunda sessiz kaldık. Böylece AKP’nin gerçek maskesini gösterdik. AKP’nin derdi, üniversitede türbanla sınırlı değil. AKP’nin derdi, topluma tepeden tırnağa türban giydirmek. Yıllarca üniversitelerde mağdur edebiyatı yaptılar, şimdi ellerinden bir koz gidiyor, bunu gördüler. AKP’nin derdi üniversitedeki kızların türban takması değil. AKP’nin derdi; ilköğretimde de ortaöğretimde de türban taktırmak, kamu çalışanlarına da türban taktırmak. Ancak biz gerçek yüzlerini göstermiş olduk."

KILIÇDAROĞLU 'BAKARIZ' DEMİŞTİ

Daha önceki senelerde askerin hassasiyeti göz önüne alınarak biri eşli diğeri eşsiz olmak üzere iki ayrı resepsiyon uygulamasından bu yıl vazgeçilmiş, tek bir resepsiyon yapılacağı duyurulmuştu. Gazetecilerin bu konuda sorularını cevaplayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu katılım konusunda ‘bakarız’ yorumunda bulunmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.