03 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara16°C
  • İzmir25°C
  • Berlin25°C

CHOMSKY: TOPLU TUTUKLAMALAR İNSAN HAKLARI İHLALİDİR

‘KCK Operasyonları’ kapsamında tutuklanan Kürtlerin durumuna dikkat çekmek için başlatılan kampanyaya akademisyen, yazar ve siyasetçilerden destek geldi.

Chomsky: Toplu tutuklamalar insan hakları ihlalidir

02 Ocak 2012 Pazartesi 12:00

Aralarında Chomsky, Kathmann, Morgantini ve Strutynski’nin bulunduğu aydın ve barış savunucuları, KCK operasyonları adı altında Kürtlere yönelik baskıları kınadı.

Prof. Dr. Noam Chomsky, Uluslararası PEN Başkan Yardımcısı Lucina Kathmann, İtalya’dan eski AP Başkan Yardımcısı Luisa Morgantini, Almanya Barış Hareketi sözcüsü Dr. Peter Strutynski, Sosyal Demokrat Parti’den Basel-Stadt Kanton Meclisi üyesi Jürg Meyer, Almanya’dan Prof. Dr. Georg Auernheimer ve Prof. Dr. Ulrich Gottstein, kampanyayı KCK adı altında yürütülen operasyonların durdurulmasını istediler.

Dil bilimci ve düşünür Prof. Dr. Noam Chomsky, Türkiye’de insan hakları ikliminde gerilemenin yaşandığına dikkat çekti. Özellikle Kürtler konusundaki gelişmelerin kaygı verici olduğunu ifade eden Chomsky, "Tutarlı bir yargılamanın bile yapılmadığı toplu gözaltılar ve tutuklamalar en dikkat çeken insan hakları ihlalidir" dedi ve şu çağrıyı yaptı: "Türkiye’nin tüm dostları bu baskı ve sindirmeye karşı seslerini yükseltmeli ve mağdurları desteklemelidir." (anf)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.