05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara9°C
  • İzmir12°C
  • Berlin14°C

CHAVEZ: BİR DAMLA PETROL GÖNDERMEYİZ

Venezuela lideri Hugo Chavez, komşusu Kolombiya'nın ülkesine saldırması durumunda ABD'ye petrol satışının durdurulacağını söyledi.

Chavez: Bir damla petrol göndermeyiz

26 Temmuz 2010 Pazartesi 09:37

Venezuela ile Kolombiya arasındaki gerginlik sürerken, ABD'nin Kolombiya'ya verdiği desteği bilen Venezuela lideri Hugo Chavez, komşusu Kolombiya'nın ülkesine saldırması durumunda ABD'ye petrol satışının durdurulacağını söyledi.

Chavez, bir mitingde yaptığı konuşmada, "Kolombiya tarafından veya Yankee imparatorluğunun (ABD'nin) desteklediği bir başka bölgeden Venezuela'ya bir askeri saldırı olursa ABD'ye petrol göndermeyi durduracağız. Onların rafinerilerine bir damla bile petrol göndermeyeceğiz" dedi.

Ülkesi ile Kolombiya arasındaki gerginliği kışkırtmakta ABD'nin rolüne işaret eden Chavez, gerginlik nedeniyle Küba'ya yapmayı planladığı ziyaretini ertelediğini söyledi.

Chavez, "Kolombiya'dan Venezuela'ya bir askeri saldırı olasılığının geçmiş döneme kıyasla bugün için daha yüksek olduğunu" da kaydetti.

Hugo Chavez, Bogota yönetiminin, Kolombiyalı gerilla liderlerinin Venezuela'da oldukları yönündeki açıklamasından sonra bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.