29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

CEYLAN İNŞAAT KONKORDATO İLAN ETTİ

Ceylan İnşaat yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato talebinde bulundu.

Ceylan İnşaat konkordato ilan etti

01 Ekim 2018 Pazartesi 15:07

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Ceylan İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Hacizlere karşı koruma talep eden şirketin konkordato davasında mahkeme tarafından koruma kararı çıkarken üç kişilik komiser heyeti atanması kararlaştırıldı.

37 yıla yakın sürede birçok projeyi tamamlayan Ceylan İnşaat (Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited), yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden konkordato talebinde bulundu.

Mahkeme, yapılan başvuru sonrası şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Kararla birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de Prof. Dr. Murat Atalı, Türkan Özdemir ve Ayşe Rüya Özturan’ı konkordato komiseri olarak atandı.

İnşaat sektörünün önemli firmalarından olan Ceylan İnşaat’ın temeli 80’li yılların başında Karaköy Hırdavatçılar Çarşısı’nda atıldı. Muammer Ceylan’ın kurduğu şirket 90’lı yıllarında ortasında inşaat sektörüne yöneldi.

Konkordato nedir?

Konkordato, “borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma” olarak tanımlanıyor. İflas talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, borçlu hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilecek. Konkordato talebi üzerine mahkeme, istenilen belgelerin eksiksiz olarak mevcut olduğunu tespit ettiğinde geçici mühlet kararı verecek ve borçlunun malvarlığının muhafazası için gerekli gördüğü bütün tedbirleri alacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.