04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin19°C

CENGİZ ÇANDAR'DAN 40 YILIN KİTABI

Radikal yazarı sorunlara çözüm bulmak için kurduğu köprüleri; kaçak yaşadığı dönemi ve bugüne kadar hiçbir yerde yayımlanmamış daha pek çok anısını taşıyor günümüze...

Cengiz Çandar'dan 40 yılın kitabı

15 Ekim 2012 Pazartesi 14:01

Radikal yazarı Cengiz Çandar, Filistin'deki gerilla kampından Cumhurbaşkanlığı danışmanlığına uzanan maceralı, riskli ve tutkulu 40 yılın hikayesini "Mezopotamya Ekspresi" adlı kitabında anlatıyor.

Cengiz Çandar'ın yaşam serüveninde tanıştığı, yoldaşlık ettiği tarihe damga vuran birçok fikir ve eylem adamının portreleri... Ortadoğu'da tarihi dönemeçleri yaratan adımların nasıl atıldığının hikayeleri... Yaşadığımız coğrafyada bihaber kaldığımız zamanların ve olayların ayrıntıları... Mezopotamya Ekspresi, hayatını rastlantılar kadar ısrarın da şekillendirdiği bir gazetecinin anılarını, deneyimlerini ve öğrendiklerini çarpıcı bir şekilde bir araya getiriyor.

Bu seyahat deneyimli gazeteci Cengiz Çandar'ın Yaser Arafat'tan, Celal Talabani'ye, Barzani'den, Abdullah Öcalan'a, Turgut Özal'dan, Recep Tayyip Erdoğan'a pek çok isimle özel görüşmelerini; Amerika, Suriye, Londra, Filistin, Irak hattında geçen hareketli yıllarını; Kürt sorununa çözüm bulmak için kurduğu köprüleri; kaçak yaşadığı dönemi ve bugüne kadar hiçbir yerde yayımlanmamış daha pek çok anısını taşıyor günümüze...

İletişim Yayınları tarafından Kasım ayı başında yayımlanacak Mezopotamya Ekspresi, Türkiye ve Ortadoğu siyasetinde kapalı kapılar ardında konuşulanlara ışık tutuyor. (Gazeteciler)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.