04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir18°C
  • Berlin16°C

CENGİZ ÇANDAR KÖŞE YAZARLIĞINI BIRAKIYOR MU?

Radikal yazarı Cengiz Çandar bugünkü yazısında ilginç mesajlar içeren ifadelere yer verdi.

Cengiz Çandar köşe yazarlığını bırakıyor mu?

04 Ocak 2015 Pazar 15:19

Radikal yazarı Cengiz Çandar bugünkü köşe yazısında "2014'ün ikinci yarısında kafamda tasarladığım kitap yazımını 2015'te gerçekleştirmek." diyerek köşe yazarlığını veda edeceğinin sinyalini verdi.

Cengiz Çandar'ın "Kendini 'gazetecisizleştirmek'... " adlı köşe yazısında Türkiye'de gazeteciliğin büyük ölçüde can çekiştiğini belirtti ve İtalo Calvino'nun yazısının bir bölümünden alıntı yaptı.

Calvino'nun yazısında geçen "Kendi bireysel çalışmamı gazeteci olarak değil, sistemli okumalar, notlar, yorumlar, tutulmuş defterlerle, bugüne dek hiç yapmadığım şeyleri yaparak bir 'düşünce adamı' olarak inşa etmek istiyorum." sözlerine vurgu yapan Çandar'ın, "Calvino'nun kendini 'gazetecisizleştirmek'ten neyi kastettiği çok iyi anlamanın ötesinde çok iyi hissediyorum" sözleri dikkat çekti.

Çandar yazısının son bölümünde "2015 için kendime kurduğum plan, mümkün olduğu ölçüde kendimi 'gazetecisizleştirmek' ve sonuçta 2014'ün ikinci yarısında kafamda tasarladığım kitap yazımını 2015'te gerçekleştirmek" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.