01 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara16°C
  • İzmir26°C
  • Berlin29°C

CENEVRE'DEKİ 2. SURİYE GÖRÜŞMELERİ DE SONUÇSUZ

Üç yıldır süren iç savaşı sona erdirme amacıyla Cenevre’de gerçekleştirilen Suriye görüşmelerinin ikinci turu bugün sona erecek.

Cenevre'deki 2. Suriye görüşmeleri de sonuçsuz

15 Şubat 2014 Cumartesi 17:13

Üç yıldır süren iç savaşı sona erdirme amacıyla Cenevre’de gerçekleştirilen Suriye görüşmelerinin ikinci kısmı bugün sona erecek. Görüşmelerden olumlu sonuç beklenmiyor.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi’nin görüşmelerde yer alan Suriye hükümet ve muhalefet temsilcilerinden tek gündem oluşturma talebi dahi faydasız kaldı. Taraflar ülkenin geleceği üzerine görüşmelere hangi konudan başlayacaklarına karar veremediler.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşer Esad’ın karşıtları mevcut yönetimin iflas ettiğini ve ülkenin derin krizden çıkabilmesi için öncelikle geçiş hükümeti kurulması gerektiğini, kurulacak hükümette Esad ve ona yakın olanların yeri olmadığını savunuyorlar. 

Öte yandan hükümetin tavrında da bir değişiklik yok. Hükümet geçiş hükümetinin kurulmasını ancak şiddetin durdurulması ve terör sorunun çare bulunmasının ardından görüşmeye hazır. Taraflar esas konularda taviz vermek istemeyerek diyaloğu başlatamıyor ve paralel gruplardaki konuları görüşmeyi reddediyorlar.

Uzlaşmazlık sorununu barış görüşmeleri inisiyatifinin sahibi ABD ve Rusya dahi çözmeyi başaramadı. (Rusyanın Sesi)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.