30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara24°C
  • İzmir26°C
  • Berlin27°C

CEMAATTEN HÜKÜMETE: BU SON UYARI

Hüseyin Gülerce, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün geçtiğimiz gün gelen sürpriz istifasını dün twitter hesabından değerlendirdi.

Cemaatten hükümete: Bu son uyarı

18 Aralık 2013 Çarşamba 09:00

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, AKPİstanbul Millet vekili Hakan Şükür’ün geçtiğimiz gün gelen sürpriz istifasını dün twitter hesabından değerlendirdi.

Önce dün sabah başlayan büyük yolsuzluk operasyonu ile ilgili tivitler atan Gülerce, operasyonun Gülen Cemaati ile ilgisi olmadığını iddia etmiş ancak Gezi olaylarına atıfta bulunarak “Bu operasyon, devlet operasyonudur. Hangi devlet diye sormak yerine Gezi olaylarından beri olan bitene bakılsın” demiş, daha sonra bu tivitleri silmişti.

Gülerce dün gece takipçileriyle yeni mesajlar paylaşarak Hakan Şükür’ün istifasına cemaatin bakışını anlattı. İstifa konusnuda hükümete ‘bu belki de son uyarı’ diyen Gülerce, twitter kullanıcıları tarafından bu ifadenin bir tehdit olduğu yönünde uyarıldı. Ancak sözünün arkasında duran Gülerce bu kez ‘dostça uyarı’ dedi.

İşte Gülerce’nin tartışma yaratan tivitleri:

Hakan Şükür eleştirilirken empati de yapılmalı. O şimdi Hizmet'in cesur ve kahraman bir evladıdır. Parti disiplinine evet. Ama bir parti yönetiminin her kararı, sorgulanamaz, eleştirilimez hale gelirse, bunun demokrasideki yeri nedir? Hakan Şükür'ün istifası, 2013'ün en önemli siyasi olayıdır. AK Parti , bu istifayı, en samimi uyarı olarak anlamalıdır. Belki de son uyarı... Hakan Şükür'ün açıklamaları, tamamen Hizmet camiasının hissiyatıdır. Öyle okunursa, hükümet-cemaat meselesine Hizmet açısından bakma olur... Ülkemizin huzuru, kutuplaşmanın önlenmesine bağlı. Bu yönde yapılan dostça uyarılar asla tehdit değildir. "son uyarı." ifademi, tehdit diye yayanlar var. Dostça uyarı diyorum. Hakan Şükür'ün istifası, sesini duyuramayan bir insanın son çaresidir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.