05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

ÇAVUŞOĞLU'NUN ROTTERDAM MİTİNGİ İPTAL EDİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rotterdam’daki programını iptal etti. Çavuşoğlu'nun Zürih mitinginin iptal edilmesi için de başvuru yapıldı.

Çavuşoğlu'nun Rotterdam mitingi iptal edildi

09 Mart 2017 Perşembe 00:16

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenleyeceği miting iptal edildi. İsviçre’nin Zürih kantonu yetkilileri de Çavuşoğlu’nun mitinginin iptal edilmesi için federal yönetime başvurdu.

Çavuşoğlu’nun miting iptalleriyle ilgili ilk haber Hollanda’dan geldi. DHA, Hollanda basını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rotterdam kentinde düzenleyeceği “Anayasa değişikliğine Evet” mitingini iptal ettiğini duyurduğunu aktırdı

İSVİÇRE’DE FEDERAL HÜKÜMETE BAŞVURU

İsviçre’nin Zürih kantonu yetkilileri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun mitinginin iptal edilmesi için federal yönetime talepte bulundu.

Sputnik’in haberine göre, Zürihli yerel yetkililer Bakan Çavuşoğlu’nun pazar günü Türk sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirmek istediği buluşmanın, güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesini istedi.

Zürih Kantonu Güvenlik Departmanı sözcüsü Urs Grob, yaptığı açıklamada, “Zürih’te pazar günü için planlanan etkinliğin gerçekleşmemesi için Bern’e bir mektup yolladık” dedi. Grob, büyük çaplı protesto eylemlerin düzenlenmesinden endişe ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.