05 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir15°C
  • Berlin17°C

ÇAVUŞOĞLU'NDAN ‘PKK'YA ÖN ŞART’ HABERİNE YALANLAMA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman haber ajansı dpa'ya verdiği röportajda yer alan PKK ile ilgili ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını ve çarpıtıldığını açıkladı.

Çavuşoğlu'ndan ‘PKK'ya ön şart’ haberine yalanlama

03 Ocak 2018 Çarşamba 02:22

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da Alman haber ajansı dpa'ya verdiği mülakatta, PKK ile ilgili ifadelerinin çarpıtıldığını açıkladı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çocuk katili terör örgütüyle pazarlık yapmak için ön şart ortaya koyduğumuz yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesini kullandı.

400-017.jpgÇavuşoğlu, Alman haber ajansı dpa ile yaptığı mülakatta, "PKK'nın çözüm sürecini sadece suistimal ettiğini" belirterek, "Şimdi ise milletimizin, özellikle de Kürt vatandaşlarımızın PKK ile mücadeleye sonuna kadar devam etmemizi istediklerini vurguladım" dedi.

Alman ajansı haberinde Çavuşoğlu'nun, PKK ile olası bir barış sürecinin ancak örgütün silah bırakmasıyla yeniden gündeme gelebileceğini vurguladığı belirtilmişti. Haberde, Çavuşoğlu'nun bundan sonra barış süreci başlatmanın mümkün olabilmesi için "öncelikle silahların bırakılması" gerektiğini söylediği kaydedilmişti. (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.