29 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır32°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin23°C

ÇAVUŞOĞLU: S-400'LER İÇİN HERHANGİ BİR ARA FORMÜL YOK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu S-400'lere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu: S-400'ler için herhangi bir ara formül yok

23 Nisan 2019 Salı 22:39

23 Nisan resepsiyonunda konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, S-400'lerden vazgeçilmeyeceğini vurguladı ve şöyle dedi: "Alacağımız S-400'ler NATO sistemlerini düşman olarak görmeyecek. S-400 bitmiş bir anlaşma, bizim dile getirdiğimiz üçüncü ülkenin dahil olduğu herhangi bir ara formül yok. ABD'nin bizi S.Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönlendirmesi doğru değil."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 23 Nisan resepsiyonunda ABD, S-400’ler ve İran ile ticari muafiyetin kaldırılması konularında konuştu.

“Biz S-400’den vazgeçmeyeceğimizi söyledik” diyen Çavuşoğlu şöyle devam etti:

​“Alacağımız S-400’ler NATO sistemlerini düşman olarak görmeyecek. S-400 bitmiş bir anlaşma, bizim dile getirdiğimiz üçüncü ülkenin dahil olduğu herhangi bir ara formül yok. ABD’nin bizi S.Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne yönlendirmesi doğru değil. ABD’nin kararı siyasidir, Patriot satışı için de garanti verilmiyor. İran ile Intex benzeri ayrı bir mekanizmayı değerlendiriyoruz. Alınan, satılan ürünlere bakacağız. ABD’nin çekilme ve Suriye’de güvenli bölge konusunda belirgin bir karar ve stratejisi yok.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.