06 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara12°C
  • İzmir17°C
  • Berlin14°C

ÇAVUŞOĞLU: ‘AFRİN HAREKATI MAYIS’A KADAR BİTER’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Zeytin Dalı harekatı Mayıs ayına kadar biter” dedi ve Irak’ta da PKK’ye yönelik sınırötesi operasyon yapılacağını açıkladı.

Çavuşoğlu: ‘Afrin harekatı Mayıs’a kadar biter’

08 Mart 2018 Perşembe 15:59

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Afrin’e yönelik askeri harekatının sonlandırılacağı tarihe ilişkin açıklama yaptı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da konuşan Çavuşoğlu, Mayıs ayına kadar Afrin’e yönelik operasyonun biteceğini belirtti.

PKK’ye yönelik sınırötesi operasyon yapılacağını da açıklayan Çavuşoğlu, “Irak’ta sınırötesi operasyon olacak, olmalı” dedi ve şunları söyledi:

“Irak ile görüş birliği var, PKK operasyonu Irak seçimleri sonrası. Irak devleti ile beraber yapılması konusunda İbadi ile fikir birliği içindeyiz.”

Çavuşoğlu, “Afrin operasyonu devam ediyor olursa Mayıs’ta hem Irak’ta hem Suriye’de mi operasyon yapıyor olacağız” sorusu üzerine ise “Türkiye’nin her iki harekatı da eşzamanlı yapabilecek kapasitesi var” diye yanıt verdi.

PYD’nin eski eş genel başkanı Salih Müslim’in İsveç’in başkenti Stockholm’de olduğu bilgisini aldıklarını da ifade eden Çavuşoğlu, “İsveç’e geçici tutuklama talebi bir nota ile İsveç’e iletildi” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.