20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara22°C
  • İzmir15°C
  • Berlin6°C

ÇAVUŞOĞLU: ABD, YPG KONUSUNDA BEKLEDİĞİMİZ ADIMI ATMADI

Bakan Çavuşoğlu Büyükelçiler Konferansı’nın açılışından sonra yaptığı konuşmada, ABD'ye yönelik "Tehditle, baskıyla, yaptırımla Türkiye'den herhangi bir netice alamayacağınızı öğrenmeniz gerekiyor" dedi.

Çavuşoğlu: ABD, YPG konusunda beklediğimiz adımı atmadı

13 Ağustos 2018 Pazartesi 13:33

Büyükelçiler Konferansı’nın açılışı kapsamında Dışişleri Şehitliğinde anma töreni gerçekleştirildi. Tören sonrasında konuşma yapan  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından konuya ilişkin öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"TEHDİTLE BASKIYLA YAPTIRIMLA NETİCE ALAMAZSINIZ"

"ABD, YPG ve PKK konusunda beklediğimiz adımları atmadı. Bu tavrı kendilerine yakıştıramıyoruz. Bu tavır ABD karşıtlığını tüm dünyada yaygınlaştırıyor. Hele yaptırım ve tehditleri kabul etmek mümkün değil. ABD'nin geleneksel dostluk ilişkilerimize ve NATO müttefikliğimize saygı duymasını bekliyoruz. ABD hala iç politikanın etkisiyle kafa karışıklığı yaşıyor. 'Bu sorunları Türkiye'yle çözelim mi, yoksa kasım seçimlerine kadar sürdürelim mi?' Böyle bir karmaşa içindeler. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Açık yüreklilikle söylüyorum. Biz her zaman olduğu gibi bu süreçte de yapıcı olduk. Tehditle, baskıyla, yaptırımla Türkiye'den herhangi netice alamayacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Uzlaşı mı diplomasi mi ona da varız. Ama dayatmaları kabul etmemiz mümkün değil. ABD'nin birimizin değil birbirimizin önemli olduğunu yeniden görmesi ve anlaması gerekiyor."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.