05 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir21°C
  • Berlin20°C

CANLI YAYINDA KEMALİST POLEMİĞİ!

İki kadın kazar Mine Kırıkkanat ve Hilal Kaplan canlı yayında, BDP'lilerin yaptığı yemin açıklaması üzerine sert bir polemiğe girdi.

Canlı yayında kemalist polemiği!

22 Haziran 2011 Çarşamba 08:38

Habertürk ekranlarında yayınlanan Akşam Raporu’nda karşı karşıya gelen Mine Kırıkkanat ve Hilal Kaplan, Ece Üner’in sorularını yanıtladı. Zaman zaman polemiği giren kadın yazarların tartışmaları esnasında Ece Üner zor anlar yaşadı.

Hilal Kaplan’ın Kemalizm hakkında ki düşünceleri aktararak “Atatürk’ün yaşadığı dönemde Kemalizm kullanılmıştı.” dedi. Mine Kırıkkanat ise bu terimi kimin kullandığını ve görmek istediğini söyledi. Bu sözlerle başlayan polemik BDP’li vekillerin gündeme taşıdığı mecliste yemin polemiği ile devam etti.

Mine Kırıkkanat mecliste edilecek yemini sahte bulduğunu ifade ederek “Üstün ve üstün altında ki kavramda anlaşamıyoruz Hilal hanımla. Üstünlük para değildir benim için. Üstünlük bilgi ve zevktir. Zevkte bilgi ile gelir.” dedi.

Hilal Kapla’ın sözlerine müdahale etmek istemesine sinirlenen Mine Kırıkkanat “Bir dakika susar mısınız? Siz konuşurken ben karışmadım.” diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.