04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara19°C
  • İzmir20°C
  • Berlin19°C

CANLI YAYINDA KAVGA: 'ZATEN ASKERİ VESAYETİN SAYGISI YOK'

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen ile emekli Cumhuriyet Başsavcısı Av. Reşat İpek İlker Başbuğ polemiğinde canlı yayında biribirlerine girdiler...

Canlı yayında kavga: 'Zaten askeri vesayetin saygısı yok'

07 Ocak 2012 Cumartesi 09:35

CNN Türk ekranları gecenin en hararetli İlker Başbuğ tartışmasına sahne olurken yumruklar masaya vuruldu.

İlker Başbuğ'un tutuklanmasını tartışan emekli asker Nejet Eslen ile eski savcı Reşat Petek canlı yayında birbirine girdi. Başbuğ'un tutuklanmasına ateş püsküren Eslen, "yazıklar olsun size" diyerek stüdyoyu inletti.



Reşat Petek'e "Hangi örgütle yargılanıyor? İlker Başbuğ'un kurduğu örgüt nerede?" diye soran Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Reşat Petek'in "İlticayla Mücadele Eylem planını hayata geçirmek için kurulmuş bir örgüt ve bu isimler yargılanıyor. Muvazzaf ve emekli subaylarda bu örgütün içinde" sözlerine sert tepki gösterince stüdyoda gerilim tırmandı.

"Siz Silahlı Kuvvetleri terör örgütü yaptınız be utanmadan. Yazıklar olsun size" diyen Nejat Eslen'e, Av. Reşat Petek'ten tepki gecikmedi. Petek, Eslen'i edepli sözler kullanması gerektiği konusunda uyararak "Sizi edebe davet ediyorum. Saygıya davet ediyorum. Zaten askeri vesayetin saygısı yok, dinlemeye de tahammülü yok." dedi. (Gazeteciler)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.