28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara18°C
  • İzmir17°C
  • Berlin13°C

'CANLI KALKANLAR'IN YÜRÜYÜŞÜ SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçeleri ile Bingöl'ün Genç İçesi üçgeninde başlatılan operasyona karşı yüzlerce yurttaşın başlattığı "canlı kalkan" yürüyüşü devam ediyor.

'Canlı kalkanlar'ın yürüyüşü sürüyor

26 Nisan 2012 Perşembe 17:26

Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçeleri ile Bingöl'ün Genç İlçesi üçgeninde başlatılan operasyona karşı DTK Eş Başkanı Van Milletvekili Aysel Tuğluk, DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP'li vekiller Mülkiye Birtane, Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, BDP'li belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, BDP yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER üyeleri, STK temsilcileri ve yüzlerce yurttaşın başlattığı "canlı kalkan" yürüyüşü devam ediyor.

DTK ve BDP öncülüğünde başlatılan yürüyüş kapsamında Diyarbakır'dan yola çıkan canlı kalkanlar, Diyarbakır çıkışındaki arama noktasının ardından Lice Kavşağı'na kadar üç askeri kontrol noktasından geçti. Üç arama noktasında kimlik kontrolünden geçirilen canlı kalkanlar, engellemelere rağmen Lice Kavşağı'nda bir araya geldi. Buradan onlarca araçlık konvoy ile operasyonun devam ettiği üçgene doğru hareket edildi.

36944

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.