04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

ÇANDAR: MİT KAVGASININ PKK VE KÜRT SORUNUYLA İLGİSİ YOK

Gazeteci yazar Cengiz Çandar, MİT ile yargı arasında patlak veren kavganın asıl dayanağının Kürt sorunu ya da PKK olmadığını söyledi.

Çandar: MİT kavgasının PKK ve Kürt sorunuyla ilgisi yok

11 Şubat 2012 Cumartesi 09:58

Habertürk Tv’ye konuşan Cengiz Çandar, Emniyet ve yargıdaki güvenlikçi çözümün MİT'in müzakereci çözümüyle çatıştığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti ve, ‘'Başbakan Erdoğan ve hükümet de uzun süredir güvenlikçi çizgide hareket ediyor zaten, bu noktada esaslı bir çatışma yok'’ dedi.

Çandar MİT operasyonu ile şu yorumu yaptı: "Ben gayet kuşkuluyum bundan. Daha çok soruşturmaya meşruiyet üretmek için söyleniyor bu. Zaten Kürt meselesi de değil PKK meselesi sözkonusu iddialarda. PKK ile nasıl görüşürsünüz, şehitler ne olacak? gibi bir söylemle kendilerine meşruiyet üretmek amacındalar. Yoksa Başbakan Erdoğan'ı uzun süredir güvenlikçi geleneksel politikalara dönüş yaptığı için eleştiriyoruz. Başbakan zaten güvenlikçi konseptin söyledikleri doğrultusunda iş yapıyordu uzun zamandır. Biz de Başbakan'ı bu pozisyonu nedeniyle eleştiriyorduk son dönemlerde. O zaman PKK ve Kürt sorunu gerekçesi bu konuda işin aslını teşkil etmiyor..."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.