13 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara13°C
  • İzmir19°C
  • Berlin15°C

ÇANDAR DAVUTOĞLU'NA ÖVGÜLER DİZDİ

Cengiz Çandar, bugünkü köşesinde haftasonunu birlikte geçirdiği bir bakan için ilginç bir portre çizmiş. İşte o bakan ve portresi.

Çandar Davutoğlu'na övgüler dizdi

04 Mayıs 2010 Salı 20:25

Radikal yazarı Cengiz Çağlar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte gittikleri İngiltere'de Oxford'da katıldığı etkinlikleri bugün köşesine taşıdı.

Çandar, Davutoğlu'nun "Oxford Üniversitesi’nin St. Anthony College’inde düzenlenen Türk Dış Politikası ile ilgili iki buçuk gün süren toplantıya, gitmek üzere çantasını hazırlarken" kendisini aradığını ve beraber gitmeyi teklif ettiğini anlattığı yazısında Davutoğlu ile "Entelektüel doyum" içeren uzun soluklu bir sohbet imkanı bulduğunun da altını çiziyor.

DAVUTOĞLU'NUN İLGİ ÇEKİCİ KAHVALTI MASASI

Çandar, Davutoğlu ile birlikte yaptıkları kahvaltıdan da söz etmeden geçemiyor. "Masada, Türkiye’nin entelektüel kapasitesinin ve birikiminin seçkin isimleri vardı."   diyen Çandar, Tanınmış gazeteciler ve köşe yazarları dışındaki isimleri de şöyle sıralıyor: "Ekonomi tarihçisi Prof. Şevket Pamuk, ‘revizyonist tarihçilerimiz’in en önde gelenlerinden Prof. Hakan Erdem, sosyolog Prof. Ayşe Kadıoğlu, siyaset bilimcisi Prof. Baskın Oran. Tanınmış gazeteciler ve köşe yazarları. Bu arada gelecekte ismini ‘akademik alan’da çok duyuracak London School of Economics’ten bir doktora öğrencisi, Kazım Karabekir’in torunu, Karabekir Akkoyunlu."

ÇANDAR'DAN DAVUTOĞLU PORTRESİ

Çandar, Davutoğlu'nun bir yıllık bakanlık performansını da şöyle değerlendiriyor: "Gözlemlerim ve bildiklerime ek olarak, yol boyu dinlediklerimiz ve ‘Oxford performansı’na tanık olduktan sonra, gerek Oxford’da gerekse dönüş yolunda arkadaşlarla onun hakkında ‘değerlendirme’ sohbetlerine tutulduk.

Kanaatimi, Dışişleri Bakanı oluşunun ‘birinci yıldönümü’ vesilesiyle açıkça ifade edeyim: Cumhuriyet tarihimizin toplamının en çarpıcı Dışişleri Bakanı!"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.