30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara24°C
  • İzmir25°C
  • Berlin26°C

CANAYDIN: HER GÜN 41 İLAÇ ALIYORUM

Galatasaray'ın 5 eski futbolcusu ağır bir hastalık geçiren eski Başkanları Özhan Canaydın'a geçmiş olsun ziyaretine gitti.

Canaydın: Her gün 41 ilaç alıyorum

07 Ocak 2010 Perşembe 18:12

Galatasaray'ın 5 eski futbolcusu ağır bir hastalık geçiren eski Başkanları Özhan Canaydın'a geçmiş olsun ziyaretine gitti. Çok zor günler geçirdiğini ifade eden Canaydın, "Galatasaray olmasaydı hastalığı yenemezdim" dedi.

Başkan, futbolculara ‘‘Artık iyiyim. G.Saray olmasa bu hastalığı yenemezdim. Sabah kalkar kalkmaz lavaboya giderken bile G.Saray’ı düşünüyorum’’ dedi.

Efsanelerin buluşmasıydı dersek abartmış sayılmayız. Bir yanda Galatasaray tarihine geçen isimler, Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Hasan Şaş, Vedat İnceefe ve Ümit Davala.

Öte yanda Galatasaray’ı karanlıktan çıkaran, ömrünü sarı kırmızılı kulübe adayan Başkan Özhan Canaydın. Bursa’da ağırladı Özhan Başkan İstanbul’dan gelen 5 eski futbolcusunu. Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman da kahkahalarla dolu 5 saat geçirdi onlarla birlikte.

Ziyaret kararı yaklaşık 1 ay önce verilmişti. Önce İstanbul’da buluşacaklardı ama Canaydın ”Sizi Bursa’da ağırlamak istiyorum” deyince buluşma 1 ay gecikti. ‘Ben iyiyim’ dedi

Eski oyuncularını Canaydın karşıladı. 5 futbolcu hiçbir zaman saygıda kusur etmedikleri Başkan’ın elini öptüler, “Geçmiş olsun” dediler. O da anlatmaya başladı...

- Günde 41 adet ilaç alıyorum. Zor günler yaşadım. Bin miligram antibiyotik alan normal biri bile sarsılır. Ben 4 bin miligram aldım. Ama artık iyiyim. G.Saray olmasa bu hastalığı yenemezdim. Sabah kalkıp lavaboya giderken bile G.Saray’ı düşünüyorum.

Bir ömür harcamıştı G.Saray’a. G.Saray ile ilgili konuşurken, mutlu anılarda yüzüne renk geliyor, keyifsiz anılarda ise içini hüzün basıyordu.

82 milyonluk kefalet

Elinde G.Saray’ın 10-12 yıllık belgeleri vardı. Birinin altında Özhan Canaydın’ın imzası. Tam 82 milyon dolarlık şahsi kefalete imza atmıştı, G.Saray için. Bu da yetmemiş, seçime girmeyeceği kararını verdiği gün 4 milyon dolarlık bir kefalete daha imza atmıştı.

İnsan ister istemez düşünüyor. Canaydın, elindeki bu belgelerden imzasını çekse Galatasaray ne duruma düşer?

Ama bu aklının ucundan bile geçmemiş Canaydın’ın. Galatasaray sevgisinden dolayı o belgeleri bugüne kadar gün ışığına bile çıkarmamış.

Herkese yardıma koştu

Kendisi hakkında yazılan herbir yazıyı da saklamış. Ve bu yazılara verdiği, vereceği yanıtları da belgeleriyle birlikte kasasına koymuş.

Başkanlığı döneminde, “Ben Galatasaraylıyım” diyen ve ihtiyaç içinde olan herkese yardıma koştu Canaydın. Ve 4.5 milyon TL de o iş için para harcadı.

Vedat’ın ailesi bile forma istedi

ÖZHAN Canaydın, sohbetin bir anında Vedat İnceefe’ye dönüyor.

- Biliyor musun anne ve babanla nasıl tanıştım.

- Biliyorum Başkanım.

O zaman size anlatayım. Altınoluk’ta tatildeyim. Aileler geliyor forma istiyorlar. Ben de o zaman için 800 milyon liralık forma aldırdım. İmzalayıp dağıtıyorum. Dağıta dağıta forma bitti. O anda bir kadınla adam geldi. Forma istediler. ‘Kalmadı’ dedim. Meğerse Vedat’ın anne ve babasıymış onlar. Tanıştık. Yemek sözü verdik. Hala o sözü yerine getiremedim, ama birlikte olacağız. inşallah.

G.Saray’la ilişkilerini tümden keserdim

CANAYDIN’ı üzen en büyük olaylardan biri de Cemal Nalga skandalı. “G.Saray için kabul edilemez bir hata” olarak yorumluyor eski başkan bu skandalı. Ve “Siz olsaydınız ne yapardınız?” sorusuna kısa ama net bir yanıt veriyor;

- Bu verilen cezaların daha da ağırını verirdim. Galatasaray’la ilişkilerini tümden keserdim hepsinin.

G.Saray delisi başkan

G.SARAY’ın 5 eski yıldızı Canaydın’ın evinden başkanın ellerini öperek ayrıldı. Hepsi çok mutluydu. Başkan ise yorgun ama sağlıklıydı, fizik tedavi süreci başlayacak ve eski gücüne yeniden kavuşacaktı. O sırada Hakan Ünsal arkadaşlarına döndü;

- Ben Başkan’ın deli olduğunu düşünüyorum. Galatasaray delisi. Normal bir insan onun G.Saray için yaptığı fedakârlığı asla yapmaz.

Aysal mutlaka olmalı

Başkanlık seçimi Canaydın’ın çok yakından takip ettiği konulardan biri. “Kimi destekleyeceksiniz” sorusuna dolaylı bir yanıt veriyor ama adres göstermeden de edemiyor;

- Ünal Aysal’ı kesinlikle almak lazım. Çünkü Galatasaray için çok büyük yardımlarda bulundu. Galatasaray, Aysal gibi bir ismi mutlaka desteklemeli.

Som’un parasını cebinden ödedi

CANAYDIN’ı üzen olayların en başında Sahip Som olayı geliyor. Başkan’ın elinde bu kez başka bir belge var. 130 milyon dolarlık kredi çıkmış, hazır, G.Saray’ın kasasına girecek. Ancak Som’la ilgili o gün gazete ve televizyonlarda yer alan iddialar yüzünden kredi iptal ediliyor. Başkan Som’a ödenecek parayı da kendi cebinden ödüyor. Kulüp bir lira bile zarara girmiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.