30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir13°C
  • Berlin11°C

BURSASPOR SON MAÇTA PUANI KOPARDI: 1-1

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Bursaspor C Grubu'ndaki son maçında evinde, İskoç ekibi Glasgow Rangers ile 1-1 berabere kaldı ve 1 puanla ligi tamamladı.

Bursaspor son maçta puanı kopardı: 1-1

08 Aralık 2010 Çarşamba 10:56

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Bursaspor C Grubu'ndaki son maçında evinde, İskoç ekibi Glasgow Rangers ile 1-1 berabere kaldı ve 1 puanla ligi tamamladı.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelede Rangers 20. dakikada Miller'ın golüyle üstünlüğü yakaladı. Bursaspor bu gole 79. dakikada Sercan Yıldırım ile karşılık verdi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk puanını son maçında alan Bursaspor, Avrupa defterini kapattı. Puanını 6'ya yükselten Glasgow Rangers ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Maça hızlı başlayan Bursaspor ilk dakikalarda tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklendi. Rakip kaleyi baskı altına almaya başlayan temsilcimiz hızlı bir atak sonrasında kalesinde golü gördü. Golden sonra da baskısını sürdüren temsilcimiz aradığı golü maçın bitimene 11 dakika kala buldu. Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'ne puansız veda etmekten kurtulan yeşil-beyazlılar önemli bir deneyim kazanarak Avrupa macerasını noktaladı.

BİR KEZ GELDİLER VE ATTILAR...

Bursaspor golü ararken kalesinde golü gördü. 20. dakikada Glasgow Rangers'ın sol kanattan hızlı gelişen atağında Whittaker sol kanattan yerden ceza sahasına ortasını yaptı, hiç bir Bursasporlu futbolcunun müdahale edemediği topa Kenney Miller çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. Glasgow Rangers ilk atağında, golü buldu. 0-1.

SERCAN EŞİTLİĞİ GETİRDİ...

Glasgow Rangers karşısında büyük bir özlemle aradığı golü Bursaspor 79. dakikada Sercan Yıldırım ile buldu. Ozan İpek'in sol kanattan yaptığı orta boşta kaldı, kaleye yakın bir mesafede önünde topu bulan Sercan düzgün bir vuruş yaptı, kalecinin müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. 1-1

İLK YARIDA TAT YOK...

Bursaspor Şampiyonlar Ligi'ne veda maçında oyuna istediği gibi başladı ancak kalesinde gördüğü gol moralleri bozdu. Bursaspor topa daha çok hakim olan taraf olsa da sert Glasgow Rangers savunması arasında aradığı pozisyonları bulumadı. İskoçlar attıkları golü korumak için ilk yarıda deyim yerindeyse etten duvar ördüler.

SAĞLAM'DAN ROTASYON...

Ertuğrul Sağlam bu akşamki karşılaşmada da takımda ciddi revizyon yaptı. Bekir Ozan Has ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında ilk 11'de forma giyerken, son haftalarda fazla forma şansı bulamayan Stepanov, Nunez ve Hüseyin Çimşir de sağlam tarafından as kadroda sahaya sürüldü.

Kaptan Ömer Erdoğan, kaleci Ivankov, Pablo Batalla, Ivan Ergiç ve Turgay Bahadır yedek kulübesinde oyuna girmek için bekledi.

İKİNCİ YARIDA ÜÇ HAMLE...

Soyunma odasına 1-0 geride giden Bursaspor, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Ertuğrul Sağlam duran toplardaki etkinliğinden yararlanmak istediği Ömer Erdoğan'ı, genç oyuncu Serdar Aziz'in yerine, Arjantinli oyuncusu Batalla'yı da Hüseyin Cimşir'in yerine oyuna sürdü. Sağlam son oyuncu değişikliği hakkını ise 62. dakikada kullandı. Günün etkisiz isimlerinden olan Nunez kenara gelirken, Turgay Bahadır oyuna dahil oldu. Kötü bir performans sergileyen Nunez oyun kenarına gelirken yeşil-beyazlı taraftarların ıslıklı protestosuna maruz kaldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.