19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara22°C
  • İzmir21°C
  • Berlin8°C

BÜLENT ARINÇ İSTİFA ETTİ

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş çıkışıyla gündeme oturan Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden ayrıldığını duyurdu.

Bülent Arınç istifa etti

24 Kasım 2020 Salı 18:49

Eski TBMM Başkanı, AKP’li Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

Twitter üzerinden yazılı açıklamasını paylaşan Arınç, “Kurul üyeliği görevimden ayrılma talebimi Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet ve temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım” ifadelerini kullandı.

Arınç açıklamasında, “Konuşmamın şahıslar üzerinden farklı zeminlere kaydırılması sebebiyle reform çalışmalarını engelleyeceğini dair kaygılandığımdan YİK üyeliği görevinden ayrılmaya karar verdim” diye de belirtti.

Kamuoyuna duyuru: pic.twitter.com/ru79mZsanp

— Bülent Arınç (@bulent_arinc) November 24, 2020

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan da konuyla ilgili bir açıklama yapılarak, “Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, sayın Arınç’ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

AKP’li Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 3 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğunu, katıldığı bir canlı yayında eleştirmişti.

Yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Arınç, “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” şeklinde konuşmuştu.

Arınç’ın çıkışına ilişkin yorum yapan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez” demişti.

Erdoğan ayrıca, Arınç’ın ismini vermeden “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz” diyerek eleştirmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.