19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara12°C
  • İzmir14°C
  • Berlin7°C

BULDAN: OY İSTEYECEĞİMİZ YER BELLİ; DEMOKRASİ GÜÇLERİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde İstanbullulara seslendi, 'toplumsal barış AKP’ye rağmen gelecek' dedi.

Buldan: Oy isteyeceğimiz yer belli; demokrasi güçleri

11 Mart 2019 Pazartesi 03:13

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Bahçelievler ve Esenyurt ilçelerinde düzenlenen 'Halk Buluşması' etkinliklerinde konuştu.

Esenyurt'ta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'acaba kimden oy isteyecek' sözlerine, "Oy isteyeceğimiz yer belli. Demokrasi güçleri' diyerek yanıt verdi:

“Sevgili Esenyurtlular, bu coşkunun, moralin kararlılığın önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün İstanbul’dayız. Ankara’da da diğer büyükşehirlerde de kazanmak ve AKP’ye kaybettirmek için geldik. Öyle bir hamle yaptık ki AKP artık gece de uyuyamıyor. Rüyalarına girip kabusları olduk. Onların kaybettirecek tek güç HDP. Yani sizlersiniz. Onun için büyükşehirler de aday çıkarmadık. Siz biliyorsunuz ne yapacağınızı. Belirlediğimiz listelerle AKP-MHP kaybedecek. İşte bunun için bize bu kadar saldırıp hakaret ediyorlar. Ben buraya geldim diye birileri bugün açıklama yapmış. ‘HDP’nin eşbaşkanı acaba neye gelmiş, kimden oy isteyecek’ diyor. Oy isteyeceğimiz yer belli. Demokrasi güçleri. Bizden o kadar korkuyorlar ki yaptıkları mitinglerde konuştukları tek şey HDP olmuş.” 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.