17 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara23°C
  • İzmir30°C
  • Berlin28°C

BULDAN İMRALI GÖRÜŞMELERİNİN AYRINTILARINI AÇIKLADI

İmralı adasında Abdullah Öcalan'la görüşen BDP'lilerden Pervin Buldan, görüşmeye ilişkin bazı ayrıntıları twitter'dan paylaştı.

Buldan İmralı görüşmelerinin ayrıntılarını açıkladı

26 Şubat 2013 Salı 09:25

Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan’la birlikte İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen Pervin Buldan, adada yaşananlarla ilgili Twitter 'dan ayrıntıları paylaştı.

"Görüşme içeriğine girmeden İmralı izlenimlerimi paylaşmak istiyorum" diyen Buldan, yaklaşık 1 buçuk saatlik bir yolculuğun ardından adaya ulaştıklarını söyledi.

"Adada askeri bir yetkili bizi karşıladı. Bizim dışımızda görüşmeye katılacak olan MİT yetkilisi 2 kişiyi beklemek zorunda kaldık" diyen Buldan, şunları yazdı:

- Saat 2'de görüşme odasına geçtik. Sn Öcalan ayakta MİT'den gelen yetkiliyle sohbet ediyordu. Bizimle tokalaştiktan sonra oturma düzeni alındı.

- Sağına Altan Bey, soluna ben, karşısına Sırrı Bey oturdu. Üzerinde gri kadife pantolon, gri fermuarlı bir hırka ve beyaz spor ayakkabı vardı.

- Yaklaşık 2 saat görüştük. Ayrılırken bana kalemini verdi ve elimdeki boş bir kağıda "sevgi ve saygılarımla Abdullah Öcalan" ve imzaladı.

- Görüşmenin içeriğini hassasiyet sebebiyle paylaşamam.

Buldan, bir Twitter takipçisinin "Sırrı ağabeye 'sen bize lazımsın kendine dikkat et' dedi mi?" sorusuna 'evet' cevabını verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.