23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara23°C
  • İzmir25°C
  • Berlin7°C

BULDAN: ADAYIMIZI EN KISA SÜREDE AÇIKLAYACAĞIZ

​Partisinin Kars kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini belirterek “Cumhurbaşkanı adayımızı en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Buldan: Adayımızı en kısa sürede açıklayacağız

07 Ocak 2023 Cumartesi 22:40

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kars İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), HDP’nin Hazine yardımı hesabına bloke koymasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buldan, “Elbette ki bu kararın hukuki bir karar olmadığını biliyoruz. Bu kararın Saray’ın talimatıyla alındığını da biliyoruz. AYM bu hukuksuzluğun altına imza atarak kendisini Saray’ın aracı haline getirdi” dedi.

Buldan, “Onlar Hazine yardımımızı bloke edebilirler ama halkın iradesini bloke edecek olan hiçbir güç yoktur” diye de ekledi.

‘Adayımızı Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız’

“Türkiye halklarının bir seçim daha beklemeye tahammülü yok” diyen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, konuşmasının devamında en kısa zamanda cumhurbaşkanı adaylarını kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.

Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek. Bizim ne Cumhur İttifakı’yla ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız var. Bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şu anki kararı kendi adayıyla seçimlere girmektir.

Türkiye’nin tüm demokrasi güçleriyle birlikte, Emek ve Özgürlük İttifakıyla birlikte; kadınların ve gençlerin onayıyla ve bu ülkede bütün kesimlerin önerilerini alarak kendi adayımızı en kısa zamanda açıklamanın hazırlıklarını yaptığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Hiç kimse HDP’yi a ya da b partisine bağlamasın. HDP, Türkiye’de bir iradedir, büyük bir güçtür. Ve seçimlerde büyük bir oy oranıyla çıkmayı hedefleyen bir siyasi partidir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.