30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin16°C

BU FOTOĞRAFTA AŞAĞILAMA VAR!

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Çelikkol'a Kurtlar Vadisi'yle ilgili çağrıldığı İsrail Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan muamele tepki çekti

Bu Fotoğrafta aşağılama var!

12 Ocak 2010 Salı 10:26

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Çelikkol'a Kurtlar Vadisi'yle ilgili çağrıldığı İsrail Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan muamele tepki çekti.

Ayrılık dizisinden sonra Kurtlar Vadisi Pusu da İsrail’i kızdırdı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u bakanlığa çağırarak Kurtlar Vadisi’yle ilgili rahatsızlığı iletti.

Ancak görüşmeye ilişkin ortaya çıkan bir fotoğraf tepkilere neden oldu.

Fotoğrafta İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon yüksek koltukta, Büyükelçi Çelikkol ise alçak koltukta oturuyor.

FOTOĞRAFTA AŞAĞILAMA VAR

Bu fotoğraf karesini yorumlayan Milliyet gazetesi yazarı Semih İdiz şunları söyledi: "İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı amacını net bir şekilde ortaya koymuş. Kendi gazetelerindeki ifadelere bakacak olursak burada bir kasıtlı aşağılama var. ve bu hesaplı diplomatik anlamda mesaj göndermeye dönük."

İSRAİL’İ RAHATSIZ EDEN BÖLÜM

Kurtlar Vadisi’nin önceki hafta gösterilen bölümünde Mosad bir Türk çoçuğunu kaçırarak İsrail Büyükelçiliğine götürüyor. Bunun üzerine Büyükelçiliğe düzenlenen baskın sonucunda orada görevli bir diplomat öldürülüyor.

İsrail: Niyetimiz aşağılamak değildi

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yönelik dün yapılan "diplomatik skandal" niteliğindeki uygulamalar hakkında açıklama yaptı.

CHA’nın haberine göre, Bakanlık, İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon'un Çelikkol'u alçak bir yerde oturtması, görüşme masasında Türk bayrağının yer almaması, elçinin kapıda bekletilmesi, elçiye görüşme öncesinde konu hakkında bilgi verilmemesi ve herhangi bir ikramda bulunulmamasının, bir aşağılama niyeti taşımadığını bildirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon da, Çelikkol'a karşı tutumu hakkında "Amacım aşağılamak değildi" demişti. Ancak özür dilemeyi de reddeden Ayalon, bu sabah yaptığı açıklamada "Aşağılamak istemedim, yalnızca mesaj vermek istedim" diye konuşmuştu.

Ayalon, "Özür dilemeyeceğim. Erdoğan'ın söylediklerinden ve dizilerden dolayı özür dilemesi gereken Türkler" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.