28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara17°C
  • İzmir21°C
  • Berlin11°C

BRİTANYA'DAN, KÜRDİSTAN DIŞINDA IRAK'A SEYAHAT UYARISI

ABD-İran hattında gerilim sürerken Britanya Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına uyarıda bulundu. Uyarıda Irak Kürdistan bölgesi dışında Britanya vatandaşlarına Irak'a seyahat etmemesi uyarısı yapıldı.

Britanya'dan, Kürdistan dışında Irak'a seyahat uyarısı

05 Ocak 2020 Pazar 11:44

Washinton-Tahran hattında haftalardır devam eden gerilim önceki gün ABD’nin gerçekleştirdiği saldırıda öldürülen İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in ardından daha da arttı. 

Britanya Dışişleri Bakanlığı da gerilimin ardından resmi internet sayfasında bazı bölgelere seyahat uyarısında bulundu. Açıklamada, “Britanya Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürdistan Bölgesi haricindeki bütün seyahatlerin iptal edilmesini tavsiye ediyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, hayati önemi olan seyahatler dışında bölgeye gidilmemesini öneriyor” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada 3 Ocak 2020’de ABD’nin Bağdat’taki İran konvoyuna saldırı düzenlediği ve Pentagon’un Süleymani’nin öldüğünü doğruladığı vurgulanırken bölgedeki belirsizliğin devam ettiği ve gerilimin çok hızlı bir şekilde yayılabileceği belirtildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.