02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir14°C
  • Berlin15°C

BOYDAK HOLDİNG'E KAYYUM ATANDI

1957 yılında Kayseri’de temelleri atılan Boydak Holding, başta mobilya ve tekstil olmak üzere 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. İstikbal, Bellona, Mondi, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar şirketin bünyesinde bulunuyor.

Boydak Holding'e kayyum atandı

18 Ağustos 2016 Perşembe 19:45

Boydak Holding'e 5 kişilik kayyum atandı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak yaptığı yazılı açıklamada "FETÖ örgütüne, geçmişte iyi niyet ve sadece vatanseverlik duygusuyla yaptığımız yardımları düşününce bugün kahroluyoruz" demişti. Boydak, 17-25 Aralık sürecinden sonra Cemaat'le yollarını tamamen ayırdıklarını da söylemişti.

Gülen Cemaati’ne yönelik 'paralel devlet yapılanması' soruşturması kapsamında Kayseri’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Ankara'da çıkarıldığı mahkemece Mayıs ayında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Kardeşi ve holding CEO’su Memduh Boydak ise hâlâ tutuklu.

Boydak ailesine yönelik gözaltıların ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliliğiyle bilinen bir aile. Türkiye’nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.