20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara9°C
  • İzmir16°C
  • Berlin12°C

BOLTON, ROJAVA’YI ZİYARET EDECEK İDDİASI

Şarkul Avsat gazetesine göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Türkiye ziyaretinin ardından Rojava’yı ziyaret edecek.

Bolton, Rojava’yı ziyaret edecek iddiası

05 Ocak 2019 Cumartesi 13:48

Gazete, Bolton’ın ziyaretini 2014’ten sonra ABD tarafından Rojava’ya yapılacak en üst düzey ziyaret olarak değerlendirdi.

John Bolton, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’la birlikte 7 Ocak’ta Türkiye’ye ziyarette bulunacak.

Twitter hesabından açıklama yapan John Bolton, “ABD güçlerinin Suriye’den çekilmesi, IŞİD’in tekrar ortaya çıkmaması, IŞİD’e karşı bizimle savaşmış olanların pozisyonlarını koruması ve İran’ın bölgedeki kötü niyetli faaliyetleri ile mücadele edilmesi konusunda müttefiklerimizle nasıl çalışacağımızı görüşmek üzere, Türkiye ve İsrail’e gidiyoruz” demişti.

Öte yandan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) için “IŞİD’e karşı birlikte bizimle savaşanlar” ifadesini kullanan Bolton, “IŞİD’in yeniden dirilişini önlemek için de konuşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün ABD’li basın kuruluşu Newsmax’e verdiği mülakatta, John Bolton ve James Jeffrey'nin Türkiye'ye gideceğini söylemiş ve “ABD için iyi sonuçlar elde etmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk yönetimiyle çalışmamız gereken çok alan var” demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.