25 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara24°C
  • İzmir20°C
  • Berlin9°C

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTES'NİN REKTÖRÜLÜĞÜNE NACİ İNCİ ATANDI

Cumhubaşkanı Erdoğan, görevden alınan eski rektör Prof. Dr. Melih Bulu'nun yardımcısı ve vekili Prof. Dr. Naci İnci'yi Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atadı.

Boğaziçi Üniversites'nin rektörülüğüne Naci İnci atandı

21 Ağustos 2021 Cumartesi 10:58

Kararda, "Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlüğüne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atanmıştır" ifadeleri yer aldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, tartışmalar ve protestolar sonrası görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu'nun  yardımcısı olarak görev yapıyordu. Bulu'nun görevden alınması sonrası rektör vekilliğine atanan İnci fizik bölümünde öğretim üyesi olarak görevini sürdürüyordu.

Boğaziçi Direnişi'nden tepki

Boğaziçi Direnişi adlı inisiyatiften yapılan açıklamada, Naci İnci'nin rektör olarak atanmasına tepki gösterildi. Twitter'den yapılan paylaşımda, "Kayyum atayan zihniyet irademizi yine yok sayıp Naci İnci ile varlığını sürdürmeye çabalıyor fakat bizler hala buradayız!" ifadeleri kullanıldı.

Boğaziçi Üniveristesi Akademisyenleri Temmuz ayı sonunda oylama ile destekledikleri rektör adaylarını belirlemiş, yapılan açıklamada yüzde 95 oranında karşı oy alan rektör vekili Naci İnci ile yüzde 93 oranında karşı oy alan Gürkan Kumbaroğlu'nun adaylıklarının desteklenmediği bildirilmişti. (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.