24 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır7°C
  • Ankara3°C
  • İzmir13°C
  • Berlin2°C

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖR PROTESTOSUNA MÜDAHALE

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler, Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasını protesto etti. Grubun kampüse girmesine izin vermeyen polis, karşı çıkanları gözaltına aldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör protestosuna müdahale

14 Kasım 2016 Pazartesi 14:48

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasının ardından rektör atanan Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler bu durumu protesto etmek istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne, rektörlük seçimlerinde adaylar arasında yer almayan Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın atanmasına tepki gösteren gruba polis müdahale etti. Öğrencilerden bazıları gözaltına alındı.

Saat 13.00 sıralarında Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grubun Kuzey Kampüsü'ne yapacağı yürüyüşe polis izin vermedi. Öğrenci ve akademisyenlerden oluşan eylemcilere, araç yolundan toplu olarak yürümelerine izin verilmedi. Polis gruba ancak üçerli gruplar halinde kaldırımdan yürüyebileceklerini bildirdi.

670-103.jpg

Bu sırada grubun içinden bazı öğrenciler ile polis arasında gerginlik çıktı. Gruptaki bazı öğrenciler yaka paça gözaltına alındı. Araya giren bazı akademisyenler, gerginliğin büyümesini önledi. Gözaltına alınanlar ise GBT kontrolünden sonra serbest bırakıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.