30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir13°C
  • Berlin11°C

BM'DEN UYARI: LİBYA'YA HÂLÂ PARALI ASKER GELİYOR

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame: Libya'ya paralı askerlerin gelişi sürüyor.

BM'den uyarı: Libya'ya hâlâ paralı asker geliyor

04 Şubat 2020 Salı 14:27

Libya’daki iç savaşa çözüm bulma amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde Cenevre’de yapılacak toplantıların ilki, BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame’nin uyarısıyla başladı. Selame, askeri komitelerin biraya geleceği toplantının açılışında “Silah ambargosunu iki taraf da ihlal ediyor” dedi. BM temsilcisi, ülkeye yeni paralı askerlerin gelmekte olduğunu da açıkladı.

Selame, Cenevre’de yaptığı basın toplantısında, ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için görüşmelerin başladığını, karşılıklı müzakere için ‘hakiki bir irade olduğunu’ söyledi. Selame, Berlin konferansının sonuç bildirisinde de yer aldığı gibi, BM Güvenlik Konseyi’nin önümüzdeki günlerde silah ambargosunu yeniden teyit edecek bir karar geçirmesini umduğunu da ekledi.

Cenevre’de bugün başlayan askeri komite toplantıları, Berlin konferasındaki karar uyarınca, Türkiye’nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve ülkenin doğusundaki General Halife Hafter güçlerinin belirlediği beşer kişinin katılımıyla, 5+5 formatında yapılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.