19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara22°C
  • İzmir21°C
  • Berlin8°C

BM GENEL SEKRETERİ: KÜRTLER İÇİN VATANSIZLIK CİDDİ BİR SORUN

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “BM, Kürtlerin yaşadığı acıyı göz önünde bulunduruyor” dedi.

BM Genel Sekreteri: Kürtler için vatansızlık ciddi bir sorun

22 Haziran 2018 Cuma 15:09

Guterres, dün Rusya’nın başkenti Moskova’da basın toplantısı düzenledi. K24 muhabirinin sorusu üzerine Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Kürt halkının durumuyla her zaman ilgilendim” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan BM Genel Sekreteri, “Suriye Kürtleri için vatansızlık ciddi bir sorun ve bu sorunu çözmek için elimden geldiğince müdahale ettim” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ve desteklediği ÖSO gruplarının 18 Mart’ta kent merkezine girdiği Efrin hakkında da değerlendirmede bulunan Guterres, “Efrin'le ilgili olarak, insani yardım örgütlerimizin harekete geçmesi konusunda çok net bir taahhüt var” dedi. Guterres, bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı 250’den fazla sivilin yaşamını yitirdiğini ve on binlerce kişinin evinden olduğunu da sözlerine ekledi.

BM Genel Sekreteri, BM'nin Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için de çaba sarf ettiğini dile getirerek şöyle konuştu: “Erbil ile Bağdat arasında bir yakınlaşma olduğundan emin olmak için Irak'ta da çok aktif oldum. BM’nin, Kürtlerin çektiği acıyı göz önünde bulundurduğundan emin olabilirsiniz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.