16 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara22°C
  • İzmir24°C
  • Berlin8°C

'BİZİM EN KÖTÜ HÜKÜMETİMİZ BİLE İŞGALCİLERİNKİNDEN DAHA İYİDİR'

YNK politbüro üyesi ve Germesêr cephesi Peşmerge komutanı Mehmûd Sengawî, bağımsızlık referandumu yapılmamış olsaydı dahi Bağdat'ın Kürdistan Bölgesi'ne saldıracağını söyledi.

'Bizim en kötü hükümetimiz bile işgalcilerinkinden daha iyidir'

09 Kasım 2017 Perşembe 12:18

Kifri'deki Germiyan 136. Peşmerge Alayı'nı ziyaret eden Mehmûd Sengawî, Federal Kürdistan'da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Sengawî, "Şimdi Kerkûk, Xaneqîn, Mendelî'den Şingal'e kadar ve Irak ordusunun olduğu diğer Kürdistani bölgeler işgal edilmiş durumdadır. Irak daha fazla Kürdistan'ı işgal edemez çünkü Kürdistan Bölgesi yasalar çerçevesinde belirlenmiştir" dedi.

Federal Kürdistan'ın sonsuza kadar işgal altında kalmayacağını söyleyen Peşmerge komutanı Mehmûd Sengawî, "Şimdi İbadi mağrurlu bir biçimde konuşuyor. Eskiden Saddam da füzeler deneyip tehditler savuruyordu. Soruyorum şimdi Saddam nerede? Iraklı yetkililerin geçmişten ibret almaları gerekiyor. Bunlar eski yöneticilerden daha güçlü değiller" şeklinde konuştu.

Dünyanın demokratik federal ve bütünlüklü bir Irak'tan yana olduğunu dair açıklamalar yaptığını belirten Mehmûd Sengawî, Kürt halkının da bağımsız bir devlet kurmaya hakkı olduğunu kaydetti.

Mehmûd Sengawî, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bağımsızlık istediğimizden dolayı zarar görmüş olabiliriz. Ancak halen varız. Biz düşmana teslim olup köle olamayız. Çünkü köle olanlardan ölüm daha iyidir. İşgalcilere baş eğmeyeceğiz. Bizim hükümetimize karşı eleştirilerimiz var. Ancak bizim en kötü hükümetimiz işgalcilerinkinden daha iyidir"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.