03 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara20°C
  • İzmir25°C
  • Berlin25°C

BİRAND'DAN BAKANA ÖVGÜ AÇILIMA DESTEK

Birand,Davutoğlu döneminde yürütülen dış politika için 'Türkiye esas şimdi yapması gerekeni yapıyor' derken demokratik açılım sürecine de tam destek verdi:

Birand'dan bakana övgü açılıma destek

17 Aralık 2009 Perşembe 10:29

Mehmed Ali Birand, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu döneminde yürütülen dış politika için 'Türkiye esas şimdi yapması gerekeni yapıyor' derken hükümetin demokratik açılım sürecine de tam destek verdi:

Mehmed Ali Birand, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu döneminde yürütülen dış politika için 'Türkiye esas şimdi ilk defa yapması gerekeni yapıyor' derken demokratik açılım süreci için de ''Geç bile kalındı. Başladı bir kere. Artık geriye dönüş olmaz. Olmamalı' dedi.

Abbas Güçlü'nün Genç Bakış programının konuğu olan Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmed Ali Birand, Türkiye'nin AB'den uzaklaştığı, yüzünü İslam Dünyasına çevirdiği iddialarının Türkiye'nin kontrollerinden çıktığını gören bazı Avrupalı yaygaracıların işi olduğunu söylerken, Türkiye'nin yürüttüğü dış politikanın çok doğru olduğunu ve Davutoğlu'nun çok doğru işler yaptığı söyledi.

Demokratik açılım süreci içinse 'Ak Parti'ye oy vermeyen biri olarak rahat konuşuyorum. Bu açılım çok doğru bir iş. Başlangıçtan bugüne hepimiz hatalar yaptık. Bir kere başladı. Bunu durduramazsınız. Ama ilk defa Kürt vatandaşlar Türkler bizim sorunlarımızla ilgileniyor dedi. PKK giderecek marjianlleştiğinin farkında. Amerika Irak'tan çekiliyor. PKK bir yere gidemez. Yalnız kalıyor. Biz Kürt vatandaşlarımıza bakalım ve onları memnun edelim.' sözleri ile açılımın devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.