28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara18°C
  • İzmir17°C
  • Berlin13°C

BİRAND TARAF GAZETESİ İÇİN NE YAZDI?

TARAF gazetesi yayınları ve yorumlarıyla hemen her çevreden eleştiri alıyor. Kime çalışıyor bu TARAF diye?.. Ama anlamıyorlar Taraf'ı... M. Ali Birand'ın yorumu:

Birand Taraf gazetesi için ne yazdı?

18 Haziran 2009 Perşembe 18:57

M. Ali Birand'ın yazısından...

TARAF farklı bir gazetecilik yapıyor

TARAF gazetesi yayınları ve yorumlarıyla hemen her çevreden eleştiri alıyor.

Kimine göre tek hedefleri, Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmak... Kimine göre, ülkenin bölünmesine yardımcı olmak... Kimine göre, Fethullahçıların maşası...

TARAF’ın yorumlarına katılır veya katılmayabilirsiniz. Yorumlar, onu yazanların kişisel değerlendirmeleridir ve hemen her normal demokraside kabul edilir. Ancak gazeteler yorum(cu)larıyla değil, haberleriyle yaşar.

TARAF’ın haberlerine bakacak olursak, bugüne kadar belki bazılarında yanlış veya abartı çıkmıştır. Buna karşılık büyük bölümü, çoğumuzun ağzını sulandıran, yayınlanması cesaret isteyen haberlerdi.

Birbirimizi aldatmayalım.

TARAF, Türk medyasının cesur, farklı ve hepimizi başka türlü bir gazetecilik yapmaya kışkırtan gazetesidir.

Kimselerin dokunamayacağı konuları, yılların getirdiği birikim ve korkulardan oluşan “alışkanlıklar” nedeniyle söylenemeyenleri TARAF, açıkça söyleyebilmektedir.

Piyasaya çıktığı günden beri de, hergün mutlaka bakılması gereken bir gazete konumuna girmiştir.

Başka demokratik ülkelerde, TARAF’a benzeyen çok yayın vardır, ancak bizde olunca hemen bir art niyet aranır.

“Bu değirmenin suyu nereden geliyor?” diye başlayan ve aralarında çok demokrat, hatta liberal tanınan kişiler tarafından dahi “Bu gazete kime hizmet ediyor?” diye sorgulanan TARAF’ın, aslında farklı bir gazetecilik yaptığını bir türlü içimize sindiremiyoruz.

Bazen, TSK’yı, bazen Başbakanı, genelde de herkesi (bu arada bende payıma düşeni alıyorum) eleştiren bu gazeteyi, medyanın bir rengi gibi görmenin zamanı gelmedi mi?

TARAF’ı mahkemelerde süründürüp, çalışanlarını bıktırıp kapatmak çok kolaydır. Bu devlette bu işi çok iyi bilir. Ancak TARAF’sız bir Türk medyası, emin olun son derece cesaretsiz kalmaya devam edecektir.

Bırakın, kim kızarsa kızsın, amma TARAF tüm kışkırtıcılığıyla yaşamını sürdürsün. Demokrasimize, fikir ve basın özgünlüğüne katkıda bulunmaya devam etsin.

Posta

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.