30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara23°C
  • İzmir27°C
  • Berlin28°C

BİR YENİLGİ DE AZERBAYCAN'DAN

Ay yıldızlılar, "Dünya üçüncüsüne yenildik" diye savunmaya geçen Hiddink'le, ilk 100'de yer almayan Azerbaycan'a da kaybetti.

Bir yenilgi de Azerbaycan'dan

13 Ekim 2010 Çarşamba 09:23

Ay yıldızlılar, "Dünya üçüncüsüne yenildik" diye savunmaya geçen Hiddink'le, ilk 100'de yer almayan Azerbaycan'a da kaybetti. İki maçta '0' çekerek kredisini tüketti Almanya kalesine gidemeyen Milliler, iki maçta 9 gol gören Azerbaycan filelerini de sarsamadı. 6 kayıp puan, ilk iki ve Avrupa Şampiyonası hayallerini kararttı.

Avrupa Şampiyonası elemelerinde 4. maçına çıkan A Milli Takım, Azerbaycan deplasmanında 1-0'lık şok bir yenilgi alarak grupta şansını zora soktu. Elemelere Belçika ve Kazakistan galibiyetiyle iyi bir giriş yapan Milliler, Almanya yenilgisi sonrası hiç hesapta olmayan bir mağlubiyet daha yaşadı. Maça etkili başlayan 3 de net gol pozisyonu bulan Türkiye, 38. dakikada yenik duruma düştükten sonra hiçbir varlık gösteremedi. 18. dakikada Hamit'in şutu üst direkten döndü. 25'te Hamit'in şutunu kaleci Agayev güçlükle çeldi. 35'te kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan Gönül aşırtma bir vuruş denedi, Agayev iki hamlede topa sahip oldu. 38'de iki Azeri oyuncu, kornerden gelen topun üzerinden atladı üçüncü Azeri Sadigov'un sert ve düzgün şutu ağlarla buluştu: 1-0. 76'da Dzhavadov'un vuruşunu Volkan sektirdi, boş pozisyonda topu önünde bulan Abushev'in şutu direğin dibinden auta çıktı. 84'te Hamit'in kafayla içeri doldurduğu topa Halil vurdu, kale önünde savunma çıkardı. Grupta geride kalan iki maçta 9 gol yiyen Azerbaycan, ilk puanlarını Türkiye karşısında elde etmiş oldu.

Ümit Milliler Belçika'yı dağıttı

21140

Ümit Milli Futbol Takımı, Belçika ile oynadığı özel maçı 4-1 kazandı. 20. dakikada Alper Uludağ'ın golüyle öne geçen Ümit Milliler, 42. dakikada Emre Çolak ile iki farklı üstünlüğü buldu: 2-0. öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde bulunduran milli takım, hücumda pek bir varlık gösteremeyen rakibi karşısında Burak Kaplan ve Şahin Aygüneş ile bulduğu gollerle 79. dakikada durumu 4-0'a getirdi. Belçika'nın tek golü 84'te Bruno ile geldi.

Hamit: Sadece yetenekle olmaz

Milli Takımın gurbetçi futbolcularından Hamit Altıntop maç sonrası "Maalesef sadece yetenekle olmuyor" dedi. Hamit çarpıcı açıklamasında şöyle konuştu: "Ne kadar üzülerek söylesem de, bazı arkadaşlarımızın takımlarında oynamaması, bunların arasında ben de varım sorun oluşturuyor. Kendimize bazı şeyleri sormamız lazım. Suçlu tek kişi değil. Çok faktör var."

Belçika-Avusturya: 4-4 Kazakistan-Almanya: 0-3

A Milli Takım'ın yenilmesiyle sonucu daha da önem kazanan grubun diğer maçından sevindirici skor çıktı. 8 golün atıldığı mücadelede Belçika ile Avusturya 4-4 berabere kaldı. 87. dakikaya 3-2 Avusturya üstünlüğüyle girildi. Ev sahibi ekip Belçika, bu dakikada ve 90. dakikada bulduğu gollerle skoru 4-3'e getirdi. Avusturya, 1 puanı kurtaran golü 90+3'te buldu. Diğer maçta ise Mesut Özil'in 79 dakika forma giydiği Almanya, Kazakistan'ı 3-0 ile geçti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.