05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara16°C
  • İzmir24°C
  • Berlin20°C

BİR ADIM SONRASI ÇERNOBİL

Fukushima Nükleer Santrali'nde dün meydana gelen üçüncü patlamanın ardından bölgedeki radyasyon seviyesi 6'ya çıkarıldı.

Bir adım sonrası Çernobil

16 Mart 2011 Çarşamba 11:41

Deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'da şimdi de radyasyon paniği yaşanıyor. Fukushima Nükleer Santrali'nde dün meydana gelen üçüncü patlamanın ardından bölgedeki radyasyon seviyesi 6'ya çıkarıldı. Çernobil'deki sızıntı düzeyinin 7 olduğunu hatırlatan yetkililer, bölgedeki durumun insan sağlığı için tehlikeli boyutlara ulaştığını açıkladı.

Radyasyon sızıntısının ardından bölge ülkeleri Güney Kore, Tayland, Singapur ve Filipinler, Japon gıda ürünlerinde radyasyon ölçümü yapılacağını açıkladı.

Asya ve Avrupalı birçok havayolu şirketi Tokyo seferlerini durdurdu. Alman Lufthansa, Çinli Air China ve Tayvan'ın EVA havayolları bunlar arasında. Avrupa'nın en büyük havayolu şirketi Air France-KLM, Tokyo'daki çalışanlarını başkent dışına çıkaracağını duyurdu. Havayolları dışında çok sayıda uluslararası şirket de çalışanlarını ülkeyi terk etmeleri ya da Tokyo dışında bir yere gitmeleri konusunda uyardı. ABD ordusu da Japonya'daki iki üssünde düşük seviyede radyoaktivite tespit edilmesi sebebiyle askeri personelden mümkün olduğunca açık hava faaliyetlerinden kaçınmasını istedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.