20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara18°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

BİNALİ YILDIRIM: 'BEKANIN GÜNDEM OLMASI DOĞRU DEĞİL'

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Erdoğan ve Bahçeli'nin seçim stratejisi, 'beka' söylemini aksi yönde ifadelerle eleştirdi.

Binali Yıldırım: 'Bekanın gündem olması doğru değil'

12 Mart 2019 Salı 15:00

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Şırnak'ta halka seslenirken "31 Mart bir beka seçimidir. Bunun için 31 Mart’a sadece belediye başkanlarını değil aynı zamanda Şırnak’ın da geleceğini tayin edeceksiniz diyoruz” ifadeleri kullanmıştı.

Ancak AKP'nin son başbakanı, Meclis Başkanı ve son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım 'AKP ve MHP'nin ortaklaştırdığı 'Beka' söylemini eleştirdi.

'BAYRAK, TOPRAK, MİLLET, DEVLET TARTIŞMA YAPILACAK ŞEYLER DEĞİL'

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk’e konuşan Binali Yıldırım, yerel seçimlerin genel seçim havasına dönştürüldüğüne dikkat çekerek, iktidarın ve ittifakı MHP'nin 'Beka' söylemini eleştirdi:

“Başından beri ittifaklar arası tartışmalar, seçimi yerelden genele çekiyor. Bunu doğru bulmuyorum. Bu yüzden ısrarla İstanbul’da yerelde kalmaya özen gösteriyorum” diyen Yıldırım, şöyle devam etti; “Biz devlet başkanı seçmiyoruz, şehri yönetecek kişiyi seçiyoruz. İstanbul’da genel siyasetin, kutuplaşma siyasetinin gölgesinde kalırsak yazık olur, İstanbul adına üzülürüm. Böyle olmaması için de azami gayret gösteriyorum. Beka dediğimiz şey bayrak, toprak, millet, devlettir. Bu kavramlar, üzerinde tartışma yapılacak şeyler değil. İttifakların oluşma şekli bu tartışmayı gündeme getiriyor. Terörle yan yana gözüken bir partinin, bir ittifakla işbirliği yapması ister istemez bu tartışmayı gündemde tutuyor. Bu beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım. İstanbul’u ve İstanbulluların sorunlarını tartışmamız gerekir. Benim gönlüm razı değil buna.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.