18 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara25°C
  • İzmir23°C
  • Berlin11°C

BİLL GATES, KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN TARİH VERDİ

​Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşı çalışmalarına destek sağlayan Microsoft kurucusu Bill Gates, beklediği aşı tarihini verdi.

Bill Gates, Koronavirüs aşısı için tarih verdi

27 Ekim 2020 Salı 17:48

Sputnik Türkçe'nin aktardığına göre, Yahoo Finans'ın düzenlediği 'All Markets Summit' panelinde Genel Yayın Yönetmeni Andy Serwer'a Bill Gates, geliştirilen Koronavirüs aşılarından ikisi ya da üçünün 2021 başında hazır olabileceğinin sinyalini verdi.

Öne çıkan adayları sıraladı

ABD merkezli ilaç devi Pfizer'in çok deneyimli bir aşı şirketi olduğunu ve çalışmalarını çok iyi tasarımladığını, dolayısıyla ipi ilk göğüsleyecekler arasında olma şansının yüksek olduğunu dile getiren Gates, Britanya merkezli ilaç devi AstraZeneca'nın yanısıra Johnson & Johnson, Novavax, Moderna ve Sanofi'yi de gelecek yılın başında aşıyı çıkarabilecek şirketler olarak sıraladı. 

"Nüfusun yüzde 70'ini aşılamamız lazım"

Yeterince Covid-19 aşısı tedarik edilirse 2021'in sonuna doğru şimdi olduğumuzdan daha iyi durumda bulunacağımızı, ama hala normale geri dönmemiş olacağımızı öngören Gates "Vaka sayısını gerçekten düşürmek için o zamana dek nüfusun yüzde 70'ini aşılamamız lazım, ama bu hastalık dünyanın herhangi bir yerinde varolduğu müddetçe yeniden bulaşma ihtimali her zaman olacaktır" dedi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.