29 Mart 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Berlin8°C

BİDEN: PUTİN BEDELİNİ ÖDEYECEK

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik “2020 seçimlerini Donald Trump lehine çevirme çabalarının bedelini çok yakında ödeyecek” ifadelerini kullandı.

Biden: Putin bedelini ödeyecek

17 Mart 2021 Çarşamba 19:21

ABD Başkanı Joe Biden, ilk mülakatını verdiği ABC televizyonunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef aldı.

ABD istihbaratının seçimlere müdahale konusunda hazırladığı son raporu sorulan Biden, “Putin, 2020 seçimlerini Donald Trump lehine çevirme çabalarının bedelini çok yakında ödeyecek” ifadelerini kullandı.

“ABD seçimlerine müdahaleyi Putin yönetti” iddiası

ABD istihbarat yetkilileri, Rusya’nın 2020 başkanlık seçimlerinde Joe Biden’a karşı Donald Trump’ın müttefikleri ve yönetimi aracılığıyla yanıltıcı ve asılsız iddialar yaymaya çalıştığı sonucuna vardığını belirtti.

Ulusal İstihbarat Dairesi tarafından yayımlanan 15 sayfalık raporda, Trump’ın müttefiklerince 3 Kasım seçimlerine giden süreçte Rusya ile bağlantılı Ukraynalı kişiler tarafından Biden’a karşı yapılan iddiaların yayılarak Moskova’nın elinin güçlenmesinin sağlandığı öne sürüldü.

Raporda, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Moskova’nın 2020 ABD başkanlık seçimlerine müdahale çabalarını yönetmiş olmasının mümkün olduğu da belirtildi.

Rusya’nın seçimlere müdahale çabalarına Putin’in onayını almadan hareket etmeyecek üst düzey ulusal güvenlik ve istihbarat yetkililerinin katıldığı kaydedildi.

Moskova: Asılsız

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise ABD istihbaratının raporunu “yanlış, kesinlikle asılsız ve dayanaksız” olarak nitelendirdi.

Rusya’nın ne 2020’deki seçimlere ne de daha önceki seçimlere müdahale ettiğini belirten Peskov, bu yönde bir iddianın “zaten yıpranmış olan Rusya-ABD ilişkilerine zarar vereceğini” söyledi. (Karınca, Amerika’nın Sesi, DW Türkçe)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.