29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin9°C

BEYAZ SARAY'DAN 'BİDEN NEDEN HALA ERDOĞAN'I ARAMADI' AÇIKLAMASI

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gelecek hafta ve aylarda bir telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

Beyaz Saray'dan 'Biden neden hala Erdoğan'ı aramadı' açıklaması

06 Mart 2021 Cumartesi 12:14

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Biden'ın neden hala Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmediğine ilişkin soruyu yanıtladı.

Biden'ın hala araması gereken birçok dünya lideri olduğunu vurgulayan Psaki, "Biden, gelecek hafta ve aylarda bu görüşmeleri yapacaktır. Bir noktada Erdoğan ile de görüşeceğinden eminim." dedi.

Türkiye genel olarak Beyaz Saray'da yapılan görev değişikliğinin ardından ilk aranan ülkeler arasında yer alırken, Biden görevine başladığı 20 Ocak tarihinin üzerinden geçen yaklaşık 45 günde henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iletişim kurmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de başkanlık seçimini kazanan Biden'a tebrik mesajı göndermiş, "Ülkelerimiz arasındaki güçlü iş birliği ve müttefiklik bağının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum" demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.