29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır7°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin9°C

BEYAZ SARAY'DA ALARM: DR. FAUCİ VE İKİ KİLİT İSİM DAHA KARANTİNADA

ABD'de koronayla mücadelenin en kritik isimlerinden üçü, pozitif bir kişiyle temas nedeniyle karantinaya alındı. Aralarında ABD'de virüsle savaşta en yetkin isim sayılan 79 yaşındaki Dr. Anthony Fauci'nin de bulunduğu yetkililerin testleri şu an negatif.

Beyaz Saray'da alarm: Dr. Fauci ve iki kilit isim daha karantinada

10 Mayıs 2020 Pazar 14:41

ABD’de Başkan Donald Trump’ın korona virüsüyle mücadele için kurduğu Beyaz Saray Görev Gücü’nün üç kritik yetkilisinin Covid-19 şüphesiyle karantinaya alındığı açıklandı. Bu kişiler arasında, ülkede virüsle mücadelede en yetkin isim sayılan 79 yaşındaki Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci de bulunuyor.

Karantinaya alınan diğer iki isim ise Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Dr. Robert Redfield ve ABD Ulusal Gıda ve İlaç Dairesi Direktörü (FDA) Stephen Hahn. Üç ismin de testlerinin negatif çıktığı ancak önlem olarak evde karantinaya altına alındığı belirtildi.

EVDEN ÇALIŞACAKLAR

60 yaşındaki FDA Direktörü Hahn’ın iki hafta önce Covid-19 pozitif olan bir kişiyle temas kurduğu, Redfield’in ise Beyaz Saray’da pozitif çıkan bir kişiyle teması sonrasında karantina kararı aldığı açıklandı. İki ismin de testlerinin şu an için negatif çıktığı ama önlem olarak iki hafta boyunca evden çalışacakları belirtildi.

FAUCI’NİN RİSKİ DÜŞÜK

Dünya kamuoyunun yakından tanıdığı Fauci’nin ise Hahn ve Redfield ile temasları dolayısıyla karantinada tutulacağı ama riskinin düşük olduğu vurgulandı. Fauci’ye düzenli olarak test yapılacağı da belirtildi. Fauci’nin gerekmesi halinde maske takarak Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’ndeki ofisine de gideceği de açıklandı.

ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence’in sözcüsü Katie Miller’ın pozitif çıkmasıyla, korona virüsünün Beyaz Saray’ın en derinlerine kadar sızdığı ortaya çıkmıştı. Son olarak Trump’ın bir yaverinde de korona tespit edilmişti.

Fauci, Hahn ve Redfied’ın salı günü Senato’da, federal hükümetin yeniden açılma adımları hakkında ifade vermesi bekleniyordu. Üç ismin de oturuma telekonferans yoluyla katılması bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.