20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Berlin8°C

BERNARD KOUCHNER: KÜRDİSTAN BÜYÜK BAŞARI SAĞLADI

“Ortadoğu’da barış ve asayiş” konulu konferansa katılan Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, barış ve istikrar ortamının sağlanmasının zor olduğu bir bölgede Kürdistan'ın büyük başarı sağladığını söyledi.

Bernard Kouchner: Kürdistan büyük başarı sağladı

19 Kasım 2019 Salı 16:31

Bugün Duhok Amerikan-Kürdistan Üniversitesi’nde “Ortadoğu’da barış ve asayiş” bir konferans düzenleniyor. Konferansa çok sayıda yerli ve yabancı siyasetçi, gazeteci ve akademişyen katılıyor.

Konferansın bugünkü oturumunda konuşan Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, ilk kez 1974’de Güney Kürdistan’a geldiğini ve Kürtlerin her dönem barıştan bahsetmesinden büyük şaşkınlık duyduğunu belirtti.

Krizlerin yaşandığı bir coğrafyada “barış ve istikrardan” bahsetmenin çok zor birşey olduğunu belirten Kouchner, “Sizi tebrik ederim. Duhok Amerikan-Kürdistan Üniversitesi’nde birçok ülkeden siyasetçiyi davet ettiniz. Bana göre böylesi bir dönemde bu büyük bir başarı” ifadelerini kullandı.  

“Kürdistan’da toplum geleceğe ilişkin pozitif adımlar atıyor” diyen Kouchner AB’nin bölgedeki krizden ötürü Kürdistan Bölgesi halkının içindeki durumun bir hayalden ibaret olduğunu düşündüğünü söyledi.

Fransız siyasetçi, Fransa’nın bölgede özellikle Kürdistan’da önemli bir aktör olduğunu belirterek, “Birçok Fransız vatandaşı bana Kürdistan’daki durumu souyor. Bunun cevabını vermek çok zor. Çünkü barış ve istikrar her ülkenin temelini oluşturur. Hepimiz yolsuzluğun kabul edilmez olduğu konusunda hemfikiriz. Ancak dünyanın her yerinde yolsuzluk mevcut” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.