24 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır7°C
  • Ankara3°C
  • İzmir13°C
  • Berlin2°C

BERLİN’DEKİ SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Berlin’de bir Noel pazarına insanların üzerine tır sürerek 12 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan saldırıyı IŞİD üstlendi.

Berlin’deki saldırıyı IŞİD üstlendi

21 Aralık 2016 Çarşamba 05:27

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir Noel pazarına tırla düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan saldırıyı IŞİD’in üstlendiği belirtildi.

IŞİD'e yakınlığı ile bilinen Amak haber ajansı saldırıyı düzenleyen kişinin “IŞİD’in askeri” olduğunu duyurdu. Haberin gerçek olup olmadığı araştırılıyor. İnternet üzerinden yayınlanan haberde, eylemin uluslararası koalisyonun vatandaşlarını hedef alan saldırılar düzenleme çağrısı üzerine gerçekleştirildiği belirtildi. 

Almanya Federal Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada saldırının ardından kısa bir süre sonra yakalanan ve Pakistanlı bir sığınmacı olduğu açıklanan şüphelinin delil yetersizliğinden bırakıldığı, ayrıca saldırgan olduğuna dair bir kanaatin de oluşmadığı kaydedildi.

berlin-attack-1-1020x574.jpg

23 yaşındaki Pakistanlı sığınmacı Naved B. de yakalandığı andan itibaren suçlamaların hepsini reddetmişti. Naved’in saldırıyı gerçekleştirdiği yada gerçekleştiren şöförün suç ortaklarından biri olduğu sanılıyordu.

berlin-terror-attack-745360_640x400-640x400.jpg

Naved B.’nin geçen yıl Almanya’ya gittiği, 31 Aralık 2015’te Bavyera’da sığınmacı kayıt merkezinde kayıt olduğu ve sığınmacı merkezine dönüştürülen Flughafen Tempelhof’ta yaşadığı belirtildi.

breaking-news-berlin-terror-attack-lorry-ploughs-into-crowd-of-shoppers-killing-nine-trapping-others-and-leaving-50-injured-at-christmas-market-with-killer-driver-now-on_1482179784.jpg

Tırın içinde Polonya uyruklu bir kişinin ölü bulunurken bir diğer şüpheli olay yerine yakın bir caddede yakalanmış ve sorguya alınmıştı. Gözaltındaki bu kişinin tırı süren kişi olduğu sanılıyordu. Berlin polisinden bugün erken saatlerde ‘Gerçek suçlu silahlı ve serbest’ şeklinde açıklama yaptığı da belirtilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.