25 Nisan 2024
  • İstanbul22°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara27°C
  • İzmir23°C
  • Berlin11°C

BERHEM SALİH KÜRDİSTAN'A 'KUZEY IRAK' DEDİ

Halepçe’yi ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Federal Kürdistan için “Kuzey Irak” ifadesini kullandı.

Berhem Salih Kürdistan'a 'Kuzey Irak' dedi

29 Ekim 2018 Pazartesi 11:34

Son birkaç gündür Halepçe ve Süleymaniye’yi ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, katıldığı etkinliklerle ilgili resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda Federal Kürdistan için ‘Kuzey Irak’ ifadesini kullanması dikkat çekti.  

Irak’ın YNK kotasından seçilen yeni Cumhurbaşkanı Berhem Salih Kürtçe ve Arapça attığı tweetlerde “Kimyasal saldırı, Germiyan, Behdinan ve Barzan Enfalleri şehitlerini anmak için Halebçe’yi ziyaret ettim. Güney Mehavil ve Kuzey Irak’taki toplu mezarlarda zulme karşı şehit olanlar yaşıyor. Zorbaların bir kez daha iktidar olmasına izin vermemeliyiz. Şehit yakınlarına hizmet, en öncelikli görevimizdir.” İfadelerini kullandı.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi’nin dün basına yansıyan açıklamasında, “Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’le, Peşmerge’nin Kerkük’e dönmemesi için anlaştık” demişti.

Berhem Salih, geçtiğimiz yıl kurduğu Demokrasi ve Adalet için Koalisyon isimli partisinden ayrılarak Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (YNK) katılarak Irak Cumhurbaşkanı adayı olmuştu. 2 Ekim’de Irak Parlamentosu’nda gerçekleştirilen oylamada Berhem Salih Irak Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.