03 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara17°C
  • İzmir26°C
  • Berlin24°C

'BEDELLİ ASKERLİKTE 28 GÜN ŞARTI KALDIRILABİLİR'

25 yaş sınırı, 28 gün askerlik süresi ve 15 bin lira bedel karşılığında yapılacağı belirtilen bedelli askerlikte yoğun talep üzerine '28 günlük temel eğitim' uygulamasından vazgeçilebileceği iddia edildi.

'Bedelli askerlikte 28 gün şartı kaldırılabilir'

21 Temmuz 2018 Cumartesi 11:07

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, AKP'de yapılan değerlendirmelerin ardından, daha önceki bedelli askerlikler gibi 28 günlük temel eğitimin tamamen kaldırılmasına sıcak bakılıyor. Bu konuda yoğun talep olduğunu, özellikle esnaf, doktor ve yurt dışında ihtisas yapanların izinle ilgili sorun yaşayacakları daha önceki bedelli askerlik düzenlemelerinde olduğu gibi ‘temel eğitim verilmemesi' görüşünün oluştuğu belirtiliyor. Başvuruların fazla olması nedeniyle, temel eğitim verme zorluğu ve maliyetinin de bu değerlendirmede etkili olduğu kaydedildi.

Dövizli askerliğin 2 bin eurodan, bin euroya indirilmesi yönündeki taleplerin karşılanmasına sıcak bakılmadığı ancak temel eğitimden vazgeçilmesi durumunda dövizli askerlik için öngörülen uzaktan eğitim düzenlemesinin de yapılmayacağı belirtiliyor.

Sayıları 5 bin 700'i bulan asker firarilerinin bedelli askerlikten yararlanma isteğineyse sıcak bakılmadığı bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.