30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Berlin21°C

BEDELLİ ASKERLİK YIL SONUNA YETİŞEBİLİR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TV8'de katıldığı bir programda bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bedelli askerlik yıl sonuna yetişebilir

20 Ekim 2010 Çarşamba 13:43

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TV8'de katıldığı bir programda bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu: "Bunu hak olarak görüyorum. Ümit ediyorum, bedelli, tek tip, askerliğin süresi konularında ortaya bir tasarı konulacak ve bu iş gerçekleşecek.'' 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HSYK üyeliği seçimiyle ilgili olarak, "12 bin tane hâkimi, savcıyı, adli ve idari yargıyı etkilemek söz konusu olamaz. Bunlar çocuk değil." dedi. TV8'deki "Erkan Tan ile Başkentten" programına katılan Arınç, Adalet Bakanlığı'nın desteklediği listenin kazandığı ve seçmenlere baskı yapıldığı iddialarını değerlendirdi.

Arınç, kürsüde yıllardan beri görev yapmış insanların bu tür baskılarla hareket edemeyeceklerini savunarak, "Bunların da aklı var, bunların da fikri var, bunların da düşüncesi var, bunlar da bir seçim yaparken belli kriterlere göre oy veriyorlar. O anlı şanlı başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu (eski YARSAV başkanı) yıllardan beri tetkik hâkimi görünüyor. Bunların hepsi Adalet Bakanlığı'nın merkez teşkilatında, Yargıtay'ın merkezinde, Danıştay merkezinde çalışan insanlar. Asıl etkileyecek olanlar onlar." görüşlerini dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.