29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Berlin16°C

BEDELLİ ASKERLİĞE SÜRPRİZ DESTEK

Yüzbinlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerliğe, sürpriz destek...Uzun zamandır konuşulan Bedelli Askerlik tartışmalarına MÜSİAD da yaptığı çağrı ile katıldı.

Bedelli askerliğe sürpriz destek

12 Haziran 2009 Cuma 15:52

Müstakil Sanayicileri İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, bedelli askerlik yapmak isteyen milyonlarca insan olduğunu belirterek, kriz ortamında bu tür tedbirlerin ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlayacağını söyledi. MÜSİAD Karadeniz Ereğlisi’ndeki başarı ödül törenine katılmak için ilçeye gelen Vardan, hükümetin geçen hafta açıkladığı ekonomik pakete değindi. Vardan, “İncelediğimiz kadarıyla paket olabildiğince adil bir sistem getiriyor. Türkiye’nin geneline hakim bir çalışma olmuş” dedi.

Genelkurmay’ın ısrarla karşı çıktığı bedelli askerlik konusuna da değinen MÜSİAD Başkanı, bu tür tedbirlerin kriz ortamında az da olsa ekonomiye katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Vardan şunları söyledi: “Bedelli askerliğin olup olmayacağına tabii ki biz karar vermeyiz. Bedelli askerlik yapmak isteyen milyonlarca insan var. Ama Genelkurmay ya da hükümet bunun gerekli olduğuna karar verir yapar. Ortada böyle bir imkan var bunu neden kullanmayalım? Kriz ortamında ek bir kaynak sağlayabilir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.