03 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara16°C
  • İzmir25°C
  • Berlin25°C

BDP VE DTK HEYETİ SÜLEYMANİYE'DE

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Federe Kürdistan Bölgesine giden BDP ile DTK temsilcilerinden oluşan heyet bu sabah Süleymaniye’ye ulaştı.

BDP ve DTK heyeti Süleymaniye'de

05 Eylül 2010 Pazar 13:50

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Federe Kürdistan Bölgesine giden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) temsilcilerinden oluşan heyet bu sabah Süleymaniye’ye ulaştı. Heyetin ziyaretinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani’yle bir araya gelmesi bekleniyor.

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün başkanlık ettiği heyette DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Erbil Temsilcisi Ruşen Mahmutoğlu ve yazar Altan Tan yer alıyor.

Sabah saatlerinde Süleymaniye’ye varan heyetin yarın ilk olarak Irak Cumhurbaşkanı ve YNK lideri Celal Talabani ile bir araya gelecek. Ardından Hewler’e geçecek olan heyet burada KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile görüşecek.

Görüşmelerde daha önce de kamuoyuna yansıdığı gibi PKK’nin ateşkes kararının kalıcı hale dönüştürülmesi için yapılması gerekenlerle, Kürt Ulusal Konferansı’nın toplanması konuları görüşülecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.